898577154371810

!!!!!Webshopunk Bezár!!!!! Válassz óriási választékunkból most óriási kedvezménnyel!

Hasznos információk

Mit is jelent valójában a Sterling ezüst kifejezés és a jelzés az ékszereken?

A tiszta ezüst fő jellemzője, hogy tényleges ezüsttartalma 99,9%, amely túlságosan lágy és sérülékeny az ékszerkészítéshez. Emiatt más fémekkel keverik, általában rézzel, amitől kétszer keményebb lesz és a húzószilárdsága is hasonló arányban megnő. A keverék aránya: 92,5% ezüst és 7,5% réz, így tulajdonképpen a sterling ezüst kifejezés 925 ezrelék ezüstöt tartalmazó nemesfémet jelent. Érdekesség, hogy ez a 19. században használt font sterling pénzérmének az ötvözete volt. Az ötvözet hátránya pedig nem más, mint a jól ismert feketedés, amit oxidációnak nevezzük.

Mitől lesz fekete a sterling ezüst ékszer?

Nem kell megijednünk, mert az oxidálódás egy természetes kémiai folyamat része, ha az ezüst kénnel találkozik. Ilyenkor ezüst-szulfid réteg képződik az ékszer felületén, amely először barnás, majd fekete színű.

Sajnos nem tudunk mit tenni, hiszen a kén körbe vesz minket és ott van a mindennapjainkban:

  • a kipufogógázoktól a levegő kéntartalmában,
  • különböző kozmetikai cikkekben,
  • bőrünk izzadságában, amely általában savas kémhatású.

Hogy előzzük meg az ezüst ékszerek megfeketedését?

Nagyon sokat számít az állagmegóvásban, ha ezüst ékszereinket, amikor nem hordjuk, légmentesen zárható tasakban egyenként tároljuk. Ez viszont – lássuk be – nem a legesztétikusabb, viszont talán az egyik legjobb megoldás. Vehetünk saját, belül bélelt ékszertartó dobozt, amely megvédi a fénytől, a nedvességtől, a sérülésektől és a megfeketedéstől. De bármivel is próbálkozunk, el kell fogadnunk, hogy a légszennyeződés, az izzadság és a krémek mind-mind olyan dolgok, amelyek hozzátartoznak a mindennapjainkhoz. Bármit megtehetünk, de nem tudjuk elkerülni az elszíneződést, így egyszerűen csak fogadjuk el, hogy néha meg kell őket tisztítani, hogy az eredeti fényükben csilloghassanak tovább.

Hogyan tisztítsuk ezüst ékszereinket?

Egyikünk sem szereti, ha ezüst ékszerünk eloxidálódik, elszürkül, elfeketedik, így most szeretnék Veletek pár hasznos tanácsot megosztani azzal kapcsolatban, hogy tudják visszanyerni eredeti csillogásukat.

Két nagy csoportba oszthatjuk a módszereket:

1. Ékszerész: A szakszerű tisztítást rábízhatjuk ékszerészre, aki díj ellenében elvégzi ezt a munkát. Hátránya, hogy ékszerészt kell keresni, fizetős (általában), illetve több ékszer esetén ott kell hagynunk és így mellőznünk pár napra kedvenc charmjainkat, gyűrűinket.

1. Otthoni praktikák: Bevethetünk fogkrémet, alufóliát, szódabikarbónát, mosóport, krétát, lime levének és sónak az egyvelegét is. Azonban be kell, hogy valljam, az ilyen jellegű tisztítási módokat fenntartással kezelem, hiszen mi van akkor, ha időt áldozunk rá és nem válik be, vagy rosszabbik esetben megsérül, karcos lesz az ékszer. Emiatt személy szerint inkább azt javaslom, hogy vásároljunk kifejezetten ezüst ékszerekhez árult tisztítókendőt. Ezeket egyszerű beszerezni, nem kerülnek egy vagyonba, otthon pár perc alatt végezhetünk a tisztítással és általában langyos vízzel átmoshatóak, tehát nem csak egyszer tudjuk őket használni.

Mit ne tegyünk semmiképpen ezüst ékszereinkkel?

Több helyen is azt olvastam, hogy az ezüst ékszernek semmi nem tesz rosszat, ha az jó minőségű. Nem tudom szépíteni, ez egyszerűen hülyeség.

Termálvízbe soha ne menjünk úgy, hogy bármilyen ékszert viselünk magunkon, mert a víz kéntartalma miatt beindulnak a kémiai folyamatok, amitől elfeketedik, sőt sárga bevonat képződik az ezüstökön. Sajnos, ha nem gondolkodunk előre és megtörtént a baj, akkor sem a házi praktikák, sem az ékszertisztító kendők nem segítenek már 100%-osan a helyzeten, sőt elképzelhető, hogy ékszerész sem tudja már visszahozni régi csillogásukat.

De ha jót akarunk, akkor a strandok vizétől és a tengertől is megóvjuk szépségeinket.

Mik azok a stopperek és mire jók?

Véleményem szerint igen fontos funkciót látnak el, mert ha esetleg szétnyílik a karkötőnk zárja, ezek az apróságok nem engedik, hogy a szebbnél szebb charmok, spacerek szerte-szét hulljanak, elvesszenek, bosszúságot és anyagi kárt okozva ezzel tulajdonosuknak.

Ne lepődjünk meg, hogy a stoppereket néha nagyon nehezen lehet felfűzni, sokszor csak hosszas küzdelem árán (magam is tanúsíthatom), de kizárólag így tudják feladatukat ellátni és megakadályozni, hogy elcsúszkáljanak charmjaink.

Ami jó hír, hogy a teljesen egyszerű, sima stopperek mellett ma már nagyon sokféle mintájú közül válogathatunk. Fontos odafigyelni arra, hogy szilikongyűrűvel ellátottat vásároljunk, amely – a nehéz felhelyezhetőség közben – megvédi karkötőnket a karcolódástól.

Mik azok a spacerek?

A stopperekről és funkcióikról már olvashattatok a múlt héten, most pedig vegyük szemügyre a SPACEReket is.

Maga a spacer szó szerinti fordítása: távtartó. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a hangsúlyosabb charmok között tart egy kis távolságot, szünetet, így ezen apróságok segítségével jobban érvényesülnek charmjaink.

Jellemzően nem olyan nagyok, mint a normál charmok, viszont nem is olyan kis méretűek, mint a stopperek. Valahol a kettő között helyezkednek el. Én személy szerint találkoztam olyannal, amely szűkebb és amely alá szilikongyűrűt is beraktak „gyárilag”, hogy ne csúszkáljon annyira a karkötőn és ne karcolják össze. Itt jegyezném meg, hogy ezek felhelyezése nem olyan nehéz, mint a stoppereké, tehát nem kell velük annyit bajlódni. De láttam olyanokat is (ez a gyakrabb), amelyeknek nagyobb az átmérőjük, így könnyebb feltenni és amelyek így szilikongyűrű nélküliek.

Megnézted már a kínálatban lévő spacereket? Most több fajta is elérhető: love you forever feliratú, indás, szívecske alakú rózsaszín szívecskével, tappancsos, love feliratú, köves-szívecskés, zöld köves.

Mi azok a biztonsági láncok és milyen funkciót töltenek be?

Ők tulajdonképpen rövid lánccal összekapcsolt charmok, spacerek (szilikongyűrűvel vagy anélkül), amelyeket a karkötő egyik, illetve másik felére kell felhelyezni. Az elnevezésükben is szerepel, hogy „biztonsági”, hiszen azért felelnek, hogy ha véletlenül kinyílik a karkötő zárja, akkor legyen, ami megakadályozza a karkötő lecsúszását karunkról. Ebben az esetben a lánc nagyon hasznos dolog és segítségével megakadályozható, hogy az esetenként nehezen beszerezhető, egyedi charmokkal, stopperekkel, függőkkel és spacerekkel teli ékszerünket elhagyjuk.

Változatos szín- és formavilágnak köszönhetően mindenki találhat számára megfelelőt.

Mit kell tudni az ajándékutalványról?

Bárki vásárolhat ajándékutalványt (5.000Ft, 10.000Ft, 15.000Ft, 20.000Ft), amely tökéletes ajándék lehet szerettednek, rokonodnak, ismerősödnek, barátodnak, barátnődnek születésnapra, névnapra, vagy bármilyen más alkalomra 🙂

Mi a feladata annak, aki vásárolni szeretne utalványt?

Válaszd ki a megfelelő értékű ajándékutalványt és tedd be a kosárba, majd a kiválasztott szállítási mód díjával együtt utald át. Ha megérkezett és átvetted a kártyát, írd rá alkoholos tollal vagy filccel, olvashatóan, nyomtatott betűkkel a Tőlem rovatba a saját nevedet, a Neked sorba a megajándékozni kívánt nevét. Ha ez megvan, fotózd be és küld el a mindenamiekszerinfo@gmail.com e-mailcímre „Ajándékutalvány” tárgy megjelöléssel az utalvány hátulján lévő sorszámmal együtt. Erre azért van szükség, hogy tudjam, ki fogja levásárolni.

Fontos tudni annak, aki beváltja az utalványt:

Amennyiben az utalvány értékénél magasabb összegért szeretne valaki vásárolni az elérhető ékszerek köréből, akkor a többlet összeget kell csak átutalással kifizetni, illetve a kért szállítási mód költségét. Ha az ajándékutalvány értékénél kevesebb összegért választ ékszert, a fennmaradó összeg levásárlására később már nincs lehetőség, illetve annak készpénzre való átváltására sem. Az ajándékutalvány értéke sem részben, sem egészében nem váltható be készpénzre.

Az elérhető ékszerek listáját megtalálod a honlapon: www.mindenamiekszer.hu, illetve a facebook-on:
Minden, AMI ékszer (Pandora stílusú, ezüst- és divatékszer)

X